Räkcocktail
Räkcocktail (4 portioner)
Ca 120 kalorier per portion
-
-
-
1 dl mild lättyoghurt - 40 kcal
2 msk tomatkechup - 50 kcal
2 tsk äpplecidervinäger - ?
350 g skalade räkor - 315 kcal
Sallad (hur mycket/lite man vill)- 100g = 15 kcal
Salt+peppar om det behövs (brukar klara mig väl utan det!)
-
-
-
1. Blanda yoghurten, ketchupen och äpplecidervinägern. Blanda ner räkorna, smaksätt om det behövs med salt och peppar.
-
2. Skölj sallad, lägg på serveringsfat.
-
3. Fördela räkor med sås ovanpå sallad.
-
-
-
-
-
-
Ovanför ser nu vad det blev för middag ikväll. Det är en portion uträknat från receptet men det är upplagt i två skålar. Dels för att det ser så fint ut när man äter räkcocktail ut cocktailglas men även för att jag blev ganska nöjd med en av dom. Om jag blir hungrig igen så äter jag den andra. Enkelt! (Tog också friheten att lägga till två skivor gurka, ser så fint ut! <3)
Kommentarer
Trackback