Omelette
Omelette (1 portion)
90 kcal per portion
-
-
125 g färska hallon (35 kcal)
Äggvita från 1 ägg (15 kcal)
1 tsk flytande margarin (40 kcal)
-
-
1. Dela ägget och vispa äggvitan till hårt skum.
2. Häll smeten i en liten stekpanna med margarin. Låt smeten stelna på svag värme. Rör om.
3. När omeletten har fått fin färg på undersidan smeten och har en krämig ovansida, lägg på hallon. Vik omeletten dubbel och låt den glida över på en tallrik.
-
-
Lägger upp bild när jag gjort denna till frukost imorgon. :)
Funderar även på om man kan byta ut det flytande margariner mot något som inte har så mycket kalorier? Får jämföra med kanske olja.. Meh, kollade på förpackningar nu. 900 kcal/100 ml i solrosoljan, 600 kcal/100 ml i margarinet. Försöka steka hälften så mycket margarin? Får testa mig fram. I värsta fall blir det äggröra med hallon.
(Den mat jag omvandlar till kalorier hittar jag bland annat på kostateljen.se och recepthjalpen.se.)
Kommentarer
Trackback